Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Stresul la prepelite este cauzat de ce factori

Stresul la prepelite este cauzat de ce factori? Cred ca deja stim cu totii ca nu numai noi, oamenii, suntem stresati, ci absolut tot ce misca sau face fotosinteza. In cazul prepelitelor, exista o multitudine de factori de stres care ar trebui evitati pentru a le asigura un trai linistit. Asadar, intrebarea de astazi este: stresul la prepelite este cauzat de ce factori? 

In principiu, factorii care ne streseaza pe noi le streseaza si pe ele, prepelitele. Mai exact, trebuie sa ne asiguram ca toate conditiile necesare existentei prepelitelor sunt indeplinite. In primul rand, spatiul pentru amplasarea boxelor nu trebuie sa fie prea mic, deoarece lipsa spatiului este un factor de stres foarte important.

Apoi, temperatura si umiditatea trebuie sa fie mereu la nivelul optim, altfel mor prepelitele de prea multa caldura sau frig. Iluminarea trebuie sa fie si ea corespunzatoare, deoarece fara iluminare, nu se poate realiza o inalta productie de oua.

Alti factori foarte importanti de stres sunt lipsa apei si a hranei, factori existentiali. Prepelitele nu trebuie private de mancare si apa nicicum, dar trebuie multa atentie si la ce tip de mancare le dam si in ce anume le dam sa bea apa.

Un alt factor de stres important in cazul prepelitelor este lipsa curateniei in boxe. Este foarte importanta curatenia in cusca realizata cu grija, deoarece in caz contrar, prepelitele se pot imbolnavi, mai ales puii.

Voi cu ce alti factori de stres v-ati mai confruntat? Prezenta factorilor de stres a avut un impact mare asupra productiei de oua si mai ales, asupra sanatatii prepelitelor si puilor de prepelita? Pentru discutii si pareri pe tema „Stresul la prepelite este cauzat de ce factori?”, va astept pe forumul nostru.

Astept comentariile voastre!

, , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.