Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Pot ajuta puii de prepelita sa iasa din ou

Pot ajuta puii de prepelita sa iasa din ou. Pentru o rata mai buna de natalitate, puii de prepelita au nevoie de ajutor atat in faza de incubare, cat si cand deja incep sa iasa din oua. Ingrijirea puilor de prepelita poate fi relativ dificila, intr-adevar, dar daca o facem cum trebuie, putem avea o productie mare si venitul pe masura. Sa vedem mai departe cum putem ajuta puii de prepelita sa iasa din ou.

Desigur, in perioada incubarii trebuie sa ne asiguram ca incubatorul are toate conditiile asigurate, iar temperatura si umiditatea sunt constante. Dupa 8-10 ore dupa ce au iesit primii pui din gaoace trebuie sa efectuati un control, sa adunati puii iesiti si uscati si sa ii asezati intr-o cutie pregatita dinainte.

Daca puii nu sunt uscati, nu trebuie scosi din incubator deoarece ar putea muri de frig. Toate cojile goale trebuie scoase din incubator. In cazul oualor ramase, putem ajuta puii care au ciobit sa iasa din gaoace, dar numai pe cei care au absorbit tot sangele su au retras sacul vitelin, altfel e posibil sa moara. Dupa alte 8-10 ore, mai faceti un control.

Un alt lucru foarte important pentru ingrijirea puilor de prepelita este sa ii feriti de furnici, care ii pot ataca cu o zi inainte de iesirea din gaoace. Pentru a preveni acest lucru, este suficient sa presarati praf de copt de jur imprejurul incubatorului si in apropierea lui. Astfel, furnicile vor fi alungate.

Asadar, putem ajuta puii de prepelita sa iasa din ou, cu conditia sa le mentinem temperatura, umiditatea si alte conditii necesare existentei. Dintre voi, cum ajutati puii de prepelita sa iasa din ou? Aveti si alte metode? Astept comentariile si parerile voastre. Nu ezitati sa ne scrieti!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.

2 thoughts on “Pot ajuta puii de prepelita sa iasa din ou

 • nistor says:

  mi-au iesit pui din ou ,i-am lasat sa se uste si i -am bagat in custi speciale si mor.
  de ce?

  • admin says:

   Buna Bogdan, am trecut si noi prin aceasta problema cand am scos primii pui de prepelita, si asta se intampla prin primavara cand era frig ca si acum. Personal iti spun cum am procedat noi dupa ce au iesit in ou. Timp de o saptamana i-am tinut intr-o cutie de carton la care am pus un bec de 60wati ( atentie la temperatura, nu mai mult de 39-40 grade, ca poti sa-faci friptura), iar dupa i-am mutat in asa-zisa cresa (adica o cutie din lemn tot cu bec), unde i-am tinut pana la 5 saptamani.
   In tot acest timp puii de prepelita au mancat numai mancare pentru pui de preplita, deci formula speciala pentru ei.
   Atentie si la apa pe care o dai, sa nu fie rece si sa nu ajunga cu picioarele in ea, pentru-ca MOR.
   Mult succes cu prepelitele si sper ca am lamurit cateva aspecte care te interesau.