Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Ouale la prepelite sunt moi ce-i de facut

Ouale la prepelite sunt moi ce-i de facut? Orice crescator de prepelite stie ca in aceasta afacere, ouale sunt cele care aduc profit, deoarece cererea pe piata este mai mare decat cea pentru carne. In mod normal, toate ouale de prepelita, ca si cele de gaina, trebuie sa aiba coaja tare. Insa ce se intampla cand prepelitele fac oua cu coaja moale? Ouale la prepelite sunt moi ce-i de facut?

Intr-adevar, se mai intampla cateodata ca ouale de prepelita sa aiba coaja moale. Din ce cauza? In principiu, furajul pentru prepelite trebuie sa contina absolut toate vitaminele, calciul si mineralele necesare unei prepelite pentru ouat, insa este posibil ca uneori, gramajul sa nu fie cel potrivit, ceea ce face ca prepelita sa fie privata de unele substante esentiale pentru oua sanatoase.

Am citit pe forumuri ca ouale moi la prepelite reprezinta o situatie destul de des intalnita printre crescatori, care au gasit o solutie pentru aceasta deficienta de vitamine si minerale din furaj. Se pare ca exista pe piata vitamine speciale pentru intarirea cojii de ou al prepelitei, desi n-am vazut nici un pret disponibil.

Este foarte important sa aveti grija cu furajul pentru prepelitele de ouat, deoarece cantitatile conteaza foarte mult. Pentru ca ouale de prepelita sa fie cu coaja tare, trebuie de administrat o cantitate suficienta de calciu care le ajuta la ouat.

Cine altcineva a mai avut probleme cu ouale moi la prepelite? Ati gasit o solutie mai buna in afara de complexe de vitamine pentru intarirea oualor? Daca si voi ati ajuns vreodata in situatii de genul „Ouale la prepelite sunt moi ce-i de facut”, imparatasiti cum ati procedat si ce rezultate ati avut dupa ce ati aplicat solutia gasita. Astept comentariile si parerile voastre!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.