Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

O pana de curent sau mai multe pot afecta iesirea puilor de prepelita din oua

O pana de curent sau mai multe pot afecta iesirea puilor de prepelita din oua? Pentru cei care au facut o afacere din vanzarea de prepelite, aceasta problema nu le este straina. Penele de curent va pot strica socotelile, daca sunt lungi si repetate, deoarece ecloziunea nu indeplineste toate conditiile. Sa vedem asadar, daca si de ce o pana de curent sau mai multe pot afecta iesirea puilor de prepelita din oua.

La majoritatea prepelitelor, faza de incubare dureaza 16-17 zile, insa din ce in ce mai multe persoane confirma pe diverse forumuri ca aceasta perioada fixa poate fi intarziata cu pana la 5 zile, fara nici un fel de probleme.

Una dintre sursele acestor intarzieri poate fi o pana de curent, care, in mod normal, nu afecteaza iesirea puilor de prepelita din oua daca crescatorul se ocupa corespunzator de incubator.

Ce anume trebuie facut in cazul unei pene de curent? Se inveleste incubatorul in paturi suplimentare, dar fara sa se obtureze aerisirea incubatorului, iar intre incubator si paturi se pun sticle cu apa fierbinte (60 de grade). Verificati odata la 3 ore daca trebuie inlocuite sticlele. Dupa ce revine curentul, indepartati paturile si sticlele.

Mai multe pene de curent afecteaza iesirea puilor de prepelita din oua? Din ce am citit pe forumuri, mai multe pene de curent lungi si relativ consecutive pot afecta iesirea puilor de prepelita, deoacere temperatura nu mai este constanta.

Voi ce parere aveti despre efectul penelor de curent asupra oualor de prepelita? Din experienta voastra de crescatori de prepelite,  o pana de curent sau mai multe pot afecta iesirea puilor de prepelita din oua? Astept cu mult interes raspunsurile voastre!

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.