Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Cum imi dau seama care este masculul de prepelita si care este femela de prepelita.

Cum imi dau seama care este masculul de prepelita si care este femela de prepelita. Determinarea sexului puilor de prepelita este o etapa foarte importanta pentru procesul de productie in afacerea cu prepelite. Odata sortati, crescatorul poate estima costurile si profitul productiei de carne si oua. Daca esti un crescator inca amator si nu stii neaparat prea multe despre prepelite, iata cateva ponturi despre cum iti dai seama care este masculul de prepelita si care este femela de prepelita. 

Am aflat ca sortarea dupa sex a puilor de prepelita se face odata ce acestia trec de pragul de 21 de zile si se ia in calcul doar aspectul exterior, adica penajul. Va puteti da seama care este masculul de prepelita daca acesta are pe burta pene cu o nuanta clara de maro. Femelele de prepelita trebuie sa aiba pe burta pene gri cu pete negre.

Un avantaj al separarii puilor de prepelita consta in costuri mai mici pentru hrana masculilor care necesita vreo 15% mai putine proteine. De asemenea, scade si costul de productie, deoarece masculii bine dezvoltati se pot taia incepand cu varsta de 45-50 de zile.

Cat despre femelele de prepelita, acestea trebuie puse pana cel tarziu in ziua a 35-a in custile pentru depus oua, pentru a se obisnui inainte de a incepe sa oua. Pana la varsta de 60 de zile, femelele de prepelita pot ajunge o rata de ouat de pana la 75-80%.

Eu sunt un crescator amator si daca aveti si alte informatii despre cum imi dau seama care este masculul de prepelita si care este femela de prepelita, nu ezitati sa lasati comentariile voastre ! Puteti sa mentionati si cum va merge afacerea cu prepelite si orice alt sfat ajutator. Astept parerile voastre !

, , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.

One thought on “Cum imi dau seama care este masculul de prepelita si care este femela de prepelita.