Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Ce trebuie sa le dau de mancare la puii de prepelita si dupa cat timp pot trece pe hrana de oua.

Ce trebuie sa le dau de mancare la puii de prepelita si dupa cat timp pot trece pe hrana de oua. Un crescator amator de prepelite, cum sunt eu, poate face usor greseli in administrarea furajului corect pentru fiecare perioada din viata puilor de prepelita daca nu se informeaza bine si din timp. Daca sarim peste un tip de furaj pentru o anumita varsta a puilor de prepelita, daca facem aceasta trecere prematura, atunci este foarte posibil ca productia de carne si oua de prepelita sa scada. Asadar, intrebarea zilei este ce trebuie sa le dau de mancare la puii de prepelita si dupa cat timp pot trece pe hrana de oua ? 

Din ce am citit pe diverse site-uri specializate si pe anumite forumuri ale crescatorilor de prepelite, puii de prepelite au nevoie de furaje speciale varstei lor pana a putea ajunge la statutul de prepelita adulta care are si ea nevoie de mancare speciala.

Prima etapa este cea pana la 3 saptamani, cand furajul puilor de prepelita este constituit din premixuri, adica din amestecuri de porumb, srot de soia, grau, carbonat de calciu, ulei de floarea soarelui etc. in anumite cantitati.

Puii de prepelita care au intre 3 si 6 saptamani, adica tineret de prepelite, au nevoie iarasi de mancare speciala pentru varsta lor.

Abia dupa 6 saptamani putem sa trecem pe hrana de oua, cand puii de prepelita ating o anumita maturitate, iar hrana ii ajuta sa se dezvolte armonios.

Voi cu ce va hraniti puii de prepelita ? Aveti o reteta speciala care ii ajuta sa se dezvolte mai bine ? Pe ce tip de mancare pentru pui de prepelita va bazati ? Astept parerile voastre cu privire la tema de astazi : ce trebuie sa le dau de mancare la puii de prepelita si dupa cat timp pot trece pe hrana de oua pe forumul.

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.