Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Ce trebuie sa fac si cum sa tin puii de prepelita dupa ce au iesit din ou

Ce trebuie sa fac si cum sa tin puii de prepelita dupa ce au iesit din ou. Ca in viata oricarui specimen, perioada de dupa iesirea din oua cred ca este cea mai dificila. In cazul nostru, puii de prepelita au si ei nevoie de ingrijire constanta odata ce au iesit din oua. Insa ce trebuie sa fac si cum sa tin puii de prepelita dupa ce au iesit din ou ?

Daca sunteti crescatori inca amatori, atunci poate informatiile din acest articol va vor fi folositoare. In mod normal, eclozarea dureaza intre 16-17 zile, posibil chiar cu o  mica intarziere care nu afecteaza iesirea puilor din oua.

Odata ce eclozarea a fost una de succes si puii ies din oua, acestia pot fi luati din incubator cand sunt uscati bine. In prima perioada de crestere a puilor de prepelita, temperatura trebuie sa fie constant la 37 de grade. Pentru apa, puteti utiliza adapatoare pentru pasari, iar ca mancare, ca furaj, puteti sa le dati Starter pentru curci sau starter special pentru prepelite in primele 5 saptamani, conform anumitor crescatori.

Este posibil ca alti crescatori sa aiba grija altfel de puii de prepelita dupa ce au iesit din oua, iar pentru acest motiv ii invit sa ne lase comentarii cu modalitatea lor unica de ingrijire. Asadar, daca aveti si alte raspunsuri referitoare la ce trebuie sa fac si cum sa tin puii de prepelita dupa ce au iesit din ou, nu ezitati sa ne scrieti pe forumul nostru Despre prepelite.

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.

One thought on “Ce trebuie sa fac si cum sa tin puii de prepelita dupa ce au iesit din ou

  • Popa Teodor says:

    Eu folosesc 6 incubatoare cleo5x2 automate inainte cu 2 zile de eclozare demontez sistemele de intoarcere automata si pun ouale pe gratar din 2 incubatoare adun ouale si le pun in celelalte 4 !Si cele 2 incubatoare ramase le folosesc ca si maternitati unde modific temperatura la 39-39.5grade.
    De obicei ii tin 8-12 ore la uscat pe urma ii mult in maternitati pregatite din timp
    unde au apa cu aditivi furajeri(jolomax, nutri-sure dw1) si furaj starter de prepelite la discretie