Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Ce specii de prepelite sunt pentru carne si care specii de prepelite sunt pentru oua

Ce specii de prepelite sunt pentru carne si care specii de prepelite sunt pentru oua? Daca te-ai apucat de crescut prepelite, trebuie sa stii pe ce vrei sa te axezi in vanzari: pe oua sau pe carne sau pe amandoua. In principiu, ouale de prepelita reprezinta baza afacerii, dar carnea de prepelite este si ea foarte foarte apreciata, desi mai putin ceruta pe piata. Deci, daca esti crescator, trebuie sa stii ce specii de prepelite sunt pentru carne si care specii de prepelite sunt pentru oua.

Conform crescatorilor experimentati de prepelite, speciile de prepelite pentru oua, dar si pentru carne sunt Auriu de Manciuria, Japanes Seattle, Tibetan, Tuxedo si Polar.

Auriu de Manciuria este o prepelita crescuta in special pentru oua, dar multi crescatori o au in ferma lor si pentru productia de carne, deoarece poate ajunge usor 280g. Prepelita Auriu de Manciuria poate oua cca. 300 de oua pe an, iar pretul pentru o astfel de prepelita este intre 2,5 lei si 12 lei, infunctie de varsta.

Japanese Seattle este o prepelita care ajunge cu usurinta la 260g, poate oua approximativ 300 de oua pe an, iar preturile sunt aceleasi ca si la Auriu de Manciuria.

Prepelita Tibetana ajunge si ea la 280g viu, iar numarul de oua pe an este de cca. 300 pe an, iar preturile sunt aceleasi ca si mai sus.

Prepelitele Tuxedo si Polar sunt de asemenea crescute atat pentru oua cat si pentru carne, avand in vedere ca amandoua ajung pe la 260g, iar numarul de oua pe an este de cca. 300.

Voi ce rase de prepelite cresteti pentru oua si pentru carne? Daca stiti si alte rase decat cele mentionate mai sus, nu ezitati sa ne spuneti si noua. Deci, daca stii ce specii de prepelite sunt pentru carne si care specii de prepelite sunt pentru oua, astept cu interes comentariile si raspunsurile voastre!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.