Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Cat este perioada de incubat la prepelite si daca pot aparea intarzieri la incubat.

Cat este perioada de incubat la prepelite si daca pot aparea intarzieri la incubat. Sa cresti prepelite intr-un numar indeajuns de mare pentru a scote un profit bunicel nu e neaparat greu. Esentialul este sa indeplinesti cateva conditii pentru a asigura buna crestere a prepelitelor, printre care si faza de incubare. Asadar, sa vedem cat este perioada de incubat la prepelite si daca pot aparea intarzieri la incubatĀ ?

La majoritatea prepelitelor din rasele comune (Japanese Seattle, Auriu de Manciuria etc.), perioada de incubare este de 16-17 zile, iar pentru prepelitele californiene cu mot este de 22-23 de zile).

Chiar daca acestea sunt termenele obisnuite, au existat destule cazuri in care eclozarea a durat un pic mai mult decat planuit, ceea ce nu trebuie sa va sperie. Aceste intarzieri nu inseamna ca trebuie sa aruncati ouale pentru ca nu mai sunt bune, ci cel mai posibil eclozarea este una de succes, cu pui viabili. Ce trebuie sa faceti in astfel de cazuri, cand eclozarea intarzie o zi sau chiar cinci zile, este sa spargeti 1-3 oua si sa vedeti daca puii sunt vii si inca in formare. Daca da, atunci aveti rabdare, puii vor fi frumosi si sanatosi, fara ca intarzierea sa aiba vreun efect negativ asupra lor.

Cateodata, e posibil ca aceste intarzieri sa fie cauzate de pene de curent. In acest caz, este recomandabil sa inveliti incubatorul in paturi suplimentare, dar fara sa acoperiti aerisirea, plasand apa fierbinte (60 de grade) intre incubator si paturi de sticla. Verificat o data la 3 ore daca este necesara inlocuirea sticlelor cu apa.

Foarte important este de asemenea sa investiti intr-un incubator adecvat oricarui sezon, pentru un ciclu de viata corespunzator al prepelitelor.

Daca aveti completari la acest articol, nu ezitati sa ne lasati comentariile voastre, cat si experientele in legatura cu acest subiect: cat este perioada de incubat la prepelite si daca pot aparea intarzieri la incubat.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.