Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Cat de usor se cresc prepelitele in gospodarie Forum

Cat de usor se cresc prepelitele in gospodarie Forum? Pentru persoanele care nu dispun de suprafeţe de teren şi nici de bani pentru a investi în afaceri agricole, activitatile aducatoare de profit desfasurate in interiorul gospodariei reprezinta cea mai buna solutie de venituri suplimentare. In cazul de fata, vorbim de cresterea de prepelite, o afacere care ia din ce in ce mai mult avant in Romania, datorita numeroaselor avantaje comparativ cu alte afaceri. Insa, cat de usor se cresc prepelitele in gospodarie, avand in vedere toti factorii de care trebuie tinut cont la cresterea si intretinerea acestor pasari? 

Un lucru e cert: sa cresti prepelite e o afacere avantajoasa, indiferent de marimea afacerii. Acest tip de activitate presupune spatiu mic (cel mult 120 de indivizi pe metru patrat), cantitate mica de furaje (max 20g pentru o prepelita adult), profituri rapide, ouat precoce si abundent (350 oua/an), carne si oua folosite atat in alimentatie, dar mai ales in medicina, la tratarea diferitor afectiuni.

Cresterea prepelitelor in gospodarie are avantajele si profiturile ei in functie de modalitatea de crestere, cele mai des intalnite fiind cresterea in baterii si la sol. Cele mai recomandate sunt prepelitele japoneze, bobwhite si prepelita de lan de grau.

Cand vorbim de cresterea prepelitelor in baterii, crescatorul trebuie sa tina cont de construirea si amplasarea bateriilor, in asa fel incat sa le poata intretine usor si sa aiba acces la oua. Cresterea la sol presupune straturi de paie, fan, turba, curatarea stratului de baza, dar si un cost redus al materialelor.

Oricine are mai multe informatii despre cat de usor se cresc prepelitele in gospodarie, mai ales persoanele care chiar practica aceasta activitate in interiorul gospodariei lor, ii invit sa completeze acest articol cu comentariile, intrebarile si raspunsurile lor! Astept pareri si comentarii!

, , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.