Cresterea Prepelitelor

Cresterea Prepelitelor, Discutii despre Prepelite, Sfaturi, Pareri, Comentarii, Opinii, Idei de Afaceri, cum se Cresc Prepelitele

Care este temperatura optima pentru incubat oua de prepelita si care sunt sfaturile pentru a scoate un procent bun la oua

Care este temperatura optima pentru incubat oua de prepelita si care sunt sfaturile pentru a scoate un procent bun la oua. Daca sunteti deja implicat intr-o afacere cu prepelite, sunt anumite conditii de indeplinit pentru a avea productie mare, mai ales in timpul incubarii oualor care au nevoie de o anumita temperatura si umiditate pentru ca eclozarea sa fie de succes. Asadar, care este temperatura optima pentru incubat oua de prepelite, si care sunt sfaturile pentru a scoate un procent bun la oua? 

In primul rand, pentru a scoate un procent bun la oua, trebuie sa aveti grija la ouale pe care le puneti la incubat. Acestea trebuie sa aiba un aspect uniform, sa nu fie nici mici nici mari, sa aiba coaja neteda si tare si sa aiba cel mult 5 sau 6 zile.

Timpul de incubare a oualor de prepelite este de 16-17 zile. Temperatura in incubatoare trebuie sa fie intre 38 si 38,5 grade.

Umiditatea relativa a aerului in primele 15 zile de incubare trebuie sa fie de 55-60%. Dupa aceasta perioada, pentru a usura iesirea puilor din gaoace, umiditatea ar trebui sa se ridice la 90-100%, deoarece se ridica umiditatea din interiorul oului. Daca umiditatea este prea mica, puiul de prepelita se poate lipi de pielita oului.

Un sfat foarte bun pentru a avea un procent bun la oua este sa intoarceti de 2 ori pe zi ouale de preplita in primele 15 zile. Acest lucru este necesar pentru a impedica lipirea embrionului de pielita oului si pentru clocirea uniforma.

Daca aveti si alte sfaturi referitoare la incubarea oualor de prepelita, nu ezitati sa le postati. De asemenea, daca aveti completari la intrebarea „Care este temperatura optima pentru incubat prepelite, si care sunt sfaturile pentru a scoate un procent bun la oua?”, va astept sa ne scrieti pe forumul nostru.

Astept sfaturile voastre!

, , , , , , , , , , , , ,

Comments are currently closed.